Tjaša Zorc Rupnik

Čarobne besede

Spoštovane gospe, spoštovani gospodje!

Danes je zadišalo.

Po prebujajoči se pomladi.

In po knjigah, ki nas obdajajo. Čudovit vonj je to. Vonj po v večnosti ujeti misli, besedi.

V založbi Smar-team smo neizmerno ponosni, da smo lahko sodelovali pri nastajanju še ene večnosti, že tretje izpod peresa gospe Bože-Božene Lesjak. Njene zgodbice so nekaj posebnega. Čisto zares. Iskrive, sporočilne, a so obenem preslikava resničnosti, naše in vaše, resničnosti tu in zdaj, kar jih dela še bolj čarobne ter otrokom in odraslim razumljive in blizu.

Skozi analitiko čustev, dojemanja lastnega jaza in sprejemanja sporočilnosti okolice je gospa Boža-Božena Lesjak razvila izjemno tankočutnost, posluh za dogodke, tudi tiste, ki jim sicer ne posvečamo dosti pozornosti, dasiravno so pomembni, morda še bolj, kajti velike besede se nikakor in nikoli ne morejo kosati z iskrenostjo drobnih dejanj – ta izpričujejo naše dojemanje, našo odzivnost, našo – recimo ji kar izraznost. In ta ni ponarejena, prikazana za druge, pogojena s pričakovanji okolice.

Z velikim obžalovanjem, da se današnjega srečanja in predstavitve slikanice Čarobne besede: Dobra sem, znam, zmorem zaradi drugih obveznosti ne morem udeležiti, vsem želim kar najlepše in iskrivo literarno druženje, gospe Boži-Boženi Lesjak pa sporočam, da se že veselimo novih in novih besedil.

Tjaša Zorc Rupnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja