Besoju atyre që të duan

18,00 

Kategorija:

Opis

Boža Božena Lesjak – BESOJU ATYRE QЁ TЁ DUAN

 

Zonja Sasha Einsiedler në fjalën përcjellëse të librit:

BESOJU ATYRE QЁ TЁ DUAN

Besimi është një nga vlerat më të rëndësishme njerëzore. Të gjithë e dëshirojmë  por – sa e lehtë është ta humbësh atë.

Të besosh do të thotë të jetosh. Besoni se bota është e bukur, se jeta ju përgatit për gjëra të bukura dhe se është e sigurt të jesh ai që je. Besim do të thotë dorëzim. Të jesh i hapur, i pambrojtur dhe i pastër.

Sikur njerëzit ndonjëherë të ndaheshin në ata që shkëlqejnë me pastërtinë e zemrës dhe janë shpresa e një bote më të mirë, dhe ata që fshehin pastërtinë e tyre për shkak të plagëve të tyre të thella, e mbrojnë atë me vrazhdësi dhe mosdashamirësi. Ata tradhtojnë besimin. Por kjo është vetëm shprehja e tyre, ata nuk dinë ndryshe.

Kur ata kuptojnë dhe identifikojnë veprimet e tyre, mirësia ju ngroh zemrat. Dhe ata ia falin vetes për gjithë pa-dijeninë e tyre, ashtu sikurse të pastërtit në zemër ua falin atyre.

Prandaj, të dashur prindër!

Lexoni sërish dhe përsëri fëmijëve tuaj librin Besoju atyre që të duan.

Lexojani vetes, pa pushim. Tregojuni fëmijëve se bota është e bukur, se është e sigurt të duash, të besosh, të jesh i përzemërt dhe i lumtur. Se ndonjëherë dhemb, por se kjo dhembje është shumë më e lehtë nëse e ndani me dikë. Me dikë që të do.

 

Boža-Božena Lesjak, faleminderit për këtë histori që na bën të mendojmë, jo vetëm për fëmijët tanë!

Boža Božena Lesjak  – Zaupaj tistim, ki te imajo radi

 

Gospa Saša Einsiedler v spremni besedi h knjigi:

ZAUPAJ TISTIM, KI TE IMAJO RADI

Zaupanje je ena najbolj pomembnih človeških vrednot. Želimo si ga vsi, pa vendar-kako lahko ga je izgubiti.

Zaupati pomeni živeti. Verjeti, da je svet lep, da ti življenje pripravlja lepih stvari in da je varno biti to, kar si. Zaupanje pomeni predajanje. Odkrito, ranljivo in čisto.

Kot bi včasih bili ljudje razdeljeni na tiste, ki s svojo čistostjo srca svetijo in so upanje v lepši svet. In tiste, ki zaradi svojih globokih ranjenosti skrivajo svojo čistost, branijo jo z grobostjo in neprijaznostjo. Izdajajo zaupanje. A to je vse le njihov izraz, drugače ne znajo.

Nekoč, ko spoznajo in prepoznajo svoja ravnanja, se jim v srcu stori milost. In odpustijo sebi za vse svoje ne-vedenje, kakor tudi čisti v srcu odpustijo njim.

Zato, dragi starši!

Preberite knjigo Zaupam tistim, ki te imajo radi svojim otrokom še enkrat in še enkrat.

Preberite jo sebi, še in še. Povejte otrokom, da je svet lep, da je varno ljubiti, zaupati, biti srčen in srečen. Da včasih boli, a da je ta bolečina mnogo lažja, če jo podeliš z nekom. Z nekom, ki te ima rad.

 

Boža-Božena Lesjak, hvala za to zgodbo, ki daje misliti, a ne samo našim otrokom!

Saša Einsiedler

Trainer of Success principles, komunikacijska svetovalka,

DreamBuilder coach

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Besoju atyre që të duan”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja