Čas beži in nam skozi življenje prinaša nove vloge, nove zadolžitve, nas sooča z nepoznanimi stvarmi in nas bogati z novimi izkušnjami, tako otroke, mladostnike, starše kot tudi dedke in babice. In le od nas je odvisno, kako bomo živeli življenje, ki nam je ob rojstvu položeno v zibelko.

Starši dobimo z rojstvom otroka v svoje roke veliko poslanstvo. Takšno, ki se ga ne da priučiti, ampak ga uspešno opravimo le, če sta nam vodilo velika mera razuma, čuteče srce in naš vzoren odsev v ogledalu.

Ves čas vzgajanja je naša naloga, da poiščemo v otroku tiste motivacijske dejavnike, ki ga bodo pripeljali do lastnega spoznanja, da si sam piše najpomembnejše pismo v svojem življenju. Z vsakodnevno spodbudo, ki se pogosto zdi že kot rutina, s kvalitetnim  poslušanjem in slišanjem ter pohvalo, ki mora biti ob pravem času na pravem mestu, mu moramo pomagati na pravo življenjsko pot, tisto, na kateri bo izžareval pozitivno samopodobo, spoštovanje, delo, znanje, poštenje moč in seveda polno mero odgovornosti, kot jo je prikazala glavna oseba v knjigi.

In ker se celo življenje učimo, lahko rečem, da to ne velja le za otroke, velja tudi za nas, ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju smo, saj nam bo vedenje čarobnih besed: »Dobra sem, znam, zmorem!« pripomoglo k temu, da se nam uresničijo vse tiste želje in cilji, ki jih vizualiziramo in si jih dejansko močno želimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja